Restore-SPFarm stop and hang

Came into this problem when i was trying to restore my sp farm (spfarm) for my sharepoint server

Tried the following command:

Restore-SPFarm -Directory \\SPServer\Farmbackupfolder -RestoreMethod Overwrite

The script somehow stop and hang as shown in below

Hang and stop Restore -SPFARM

After checking my backup folder, the sprestore.log was created and the content looks  something like this and it has been idle for few hours!

...
...
[10/23/2012 11:38:47 AM] Verbose: Starting object: Shared Services.
[10/23/2012 11:38:47 AM] Verbose: Starting object: Shared Services Applications.
[10/23/2012 11:38:47 AM] Verbose: Starting object: Access Services.
[10/23/2012 11:38:48 AM] Verbose: [Access Services] Retrieved application pool name: SharePoint Web Services Default
[10/23/2012 11:38:48 AM] Verbose: [Access Services] Retrieved process account: caas\spservice
[10/23/2012 11:38:48 AM] Verbose: [Access Services] The process account for the existing application pool matches the process account in the backup package.  This application pool will be used.
[10/23/2012 11:38:48 AM] Verbose: [Access Services] Restored the service application administration acl.

Resolution

After checking the backup folder, i noticed that the my service account (spservice) account does not have access to the shared folder. OMG!

Without further ado, i kindly granted the permission and rerun the restore-spfarm command


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code